У оквиру пројекта гасификације Источног дијела Републике Српске, један од значајних пројеката је гасификација општине Источна Илиџа. До краја ове године планиран је завршетак прве фазе изградње челичног гасовода у дужини од 700 метара чија је вриједност пола милиона КМ.

Један од главних разлога гасификације је и проширење гасне мреже на подручју општине, као и повећање броја корисника природног гаса.

Од Нове године планира се друга фаза радова која ће обухватити изградњу мјерне регулационе станице на Бијелом Пољу као и наставак изградње дистрибутивне гасне мреже. Вриједност планираних радова износи преко милион марака.

Циљ предузећа „Сарајево-гаса“ а.д. Источно Сарајево је да у потпуности гасификује подручје Источне Илиџе и да обезбједи гас у индустријској зони, као и да повеже гасну мрежу у прстен са постојећим гасоводом високог притиска у Војковићима.

Предузеће „Сарајево-гас“ успјешно је завршила реконструкцију Топлане Источно Ново Сарајево, изградњу примарног гасовода Пале-Јахорина, као и предајна станица у Јаковицама – Шековићи.

Све те инвестиције коштале су 25 милиона ковертибилних марака.

Изјаве доносимо у прилогу:

Упитник за праћење задовољства купаца и корисника услуга